Obama houdt homo’s aan het lijntje

De Amerikaanse president Obama wil een eind maken aan het verbod voor homo’s om in het leger voor hun geaardheid uit te komen. Dat zei hij zaterdag tijdens een toespraak voor het jaarlijkse Gay Rights Dinner van de Human Rights Campaign, de Amerikaanse variant op het COC. Hij beloofde een eind te maken aan de beruchte Don’t Ask Don’t Tell wet, die in 1993 onder president Clinton tot stand kwam, maar zei niet op welke termijn hij dit wil doen. Nou beloofde Obama wel meer, zonder dat daar tot nu toe wat van terecht kwam. Zeker wat de roze Amerikanen betreft.

 

Zo zou er in Washington óók werk worden gemaakt van het verbod op het homohuwelijk, maar ook op dat front blijft het oorverdovend stil. De man die met zijn vurige betogen en de leus ‘Change’ mensen in binnen –en buitenland wist te vervoeren én te ontroeren, dreigt steeds meer teleur te stellen. Koren op de molen van de conservatieven, die uiteraard op de loer liggen en iedere kans zullen aangrijpen om kritiek te spuien. Obama mag dan wel de Nobelprijs voor de Vrede in Oslo komen ophalen: de tijd van mooie woorden is voorbij. De mensen willen daden zien: roze Amerikanen niet uitgesloten.

Lees ook:Homo’s eisen actie van Obama
Lees ook:Obama wint Nobelprijs voor de Vrede
Lees ook:Obama mogelijk te gast op Gay Rights Diner
Lees ook:Obama tegen homoactivisten: ‘Hou me aan mijn beloftes’
Lees ook:US Admiraal wil af van verbod op homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>