Homohuwelijk in derde Amerikaanse staat

Na Massachusetts en Californië kunnen nu ook in de Amerikaanse staat Connecticut homo’s en lesbo’s met elkaar trouwen. Volgens het Hooggerechtshof van deze staat is een verbod op een huwelijk van mensen van hetzelfde geslacht in strijd met de Grondwet. Homo –en lesbokoppels klopten vanwege dit verbod bij de rechter aan. Lagere rechtbanken stelden ze in het ongelijk; de uitspraak van het Hooggerechtshof komt dan ook als een verrassing.

De republikeinse gouverneur van Connecticut, Jodi Rell, is not amused, maar ze zal er niet tegenin gaan. ‘Ik geloof niet dat dit de stem is van de meerderheid van de bevolking’, zei ze. Het Witte Huis heeft de uitsprak van het Hof bekritiseerd en verklaarde: ‘President Bush heeft altijd gevonden dat het huwelijk iets heiligs is tussen een man en een vrouw.’ Het Witte Huis vindt dat er op federaal niveau misschien extra wetgeving nodig is om uit te maken wat een huwelijk nou precies inhoudt. De nieuwe regels gaan in Connecticut op 28 oktober in. De kiezers in Californië stemmen op 4 november voor de nieuwe president, maar ook voor een referendum over het homohuwelijk in die staat: Proposition 8.

Lees ook:Schwarzenegger voorspelt dat homohuwelijk blijft
Lees ook:Hof VS verwerpt verbod op ‘homohuwelijk’
Lees ook:Rechter Californië verwerpt verbod op homohuwelijk
Lees ook:Homohuwelijk kan McCain Witte Huis inhelpen
Lees ook:Hooggerechtshof Californië verwerpt homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>