Obama weigert ondertekening nota tegen discriminatie homo’s

Amerikaanse LGBT-activisten zijn woedend op president Obama, omdat hij weigert een executive order (no. 11246) te ondertekenen tegen discriminatie op grond van seksuele en gender identiteit op de werkvloer. ‘Volgens mij is dit een politieke calculatie’, zei Tico Almeida, voorzitter van Freedom of Work.

 

Hij kreeg het besluit te horen tijdens een ontmoeting met stafpersoneel van het Witte Huis afgelopen woensdag. Een woordvoerder van het Witte Huis ontkent dat er politieke motieven in het spel zijn en wijst op het ‘Don’t Ask Don’t Tell’ beleid van defensie, dat Obama van tafel heeft weten te krijgen. Verschillende groeperingen zijn van plan de druk op de president op te voeren om de executive order alsnog te ondertekenen. De nota moest een aanvulling worden op de originele wet die president Lyndon Johnson in 1965 ondertekende, waarin het de : overheid als werkgever wordt verboden om personeel te weigeren op grond van ras, religie en geslacht.

Lees ook:Witte Huis krijgt gender-neutraal toilet
Lees ook:Homo’s eisen actie van Obama
Lees ook:Homorechtenactiviste in plaats van Obama naar Winterspelen
Lees ook:Obama organiseert Gay Pride receptie op Witte Huis
Lees ook:Obama dreigt Oeganda om anti-homowet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>