Obama vraagt homoseksuele bisschop voor te gaan in gebed tijdens paasontbijt

De Amerikaanse president Obama heeft maandagochtend de gepensioneerde, openlijk homoseksuele bisschop Gene Robinson, onverwacht gevraagd om voor te gaan in het slotgebed tijdens het White House Easter Prayer Breakfast. Obama had 150 geestelijken uitgenodigd op het Witte Huis om de Goede Week te beginnen met een paasontbijt.

Robinson was duidelijk verrast door het verzoek van de president en twitterde het nieuws. Robinson ging in 2013 met pensioen als bisschop van New Hampshire. Hij is nu senior lid van de denktank Center for American Progress.

Lees ook:Homobisschop luidt inauguratie Obama in
Lees ook:Obama eert twee homo-iconen
Lees ook:Robinson was niet op tv te zien
Lees ook:Homobisschop preekt met kogelvrij vest aan
Lees ook:Transgender in hoge regeringsfunctie VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>