Homobisschop luidt inauguratie Obama in

Barack Obama heeft de homoseksuele bisschop Gene Robinson (61) uit New Hampshire gevraagd zondag 18 januari de feestelijkheden rond zijn inauguratie tot nieuwe president van de Verenigde Staten  in te luiden. Hij spreekt een gebed uit tijdens een openbare bijeenkomst met Obama op de trappen van het Lincoln monument. De eerste zwarte president van het land wil alle maatschappelijke groepen bij zijn inauguratie betrekken. Robinson was de eerste bisschop, die openlijk uit de kast kwam. Zijn benoeming in 2003 leidde tot verdeeldheid binnen de Anglicaanse kerk.

De Amerikaanse homolobby vindt de keuze ‘bemoedigend’. Eerder was de homobeweging woedend, omdat Obama aan Rick Warren had gevraagd om het openingsgebed uit te spreken bij de inauguratie zelf, op dinsdag 20 januari. Warren is mordicus tegen het homohuwelijk en abortus. Op de dag na de inauguratie vindt de nationale gebedsbijeenkomst plaats; daarvoor heeft Obama Sharon E. Watkins gevraagd. Het is de eerste keer dat een vrouw deze plechtigheid leidt.

Lees ook:Obama vraagt homoseksuele bisschop voor te gaan in gebed tijdens paasontbijt
Lees ook:Homobisschop preekt met kogelvrij vest aan
Lees ook:Robinson was niet op tv te zien
Lees ook:Homobisschop niet welkom op synode
Lees ook:Eerste homohuwelijk in Anglicaanse kerk

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Homobisschop luidt inauguratie Obama in

  1. Pingback: Kerkscheuring dreigt door homo bisschoppen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>