Sinds een maand geen homosoldaten ontslagen

Sinds 21 oktober 2010 zijn er geen homosoldaten meer ontslagen uit het Amerikaanse leger. Dat zei de woordvoerder van het Pentagon, het ministerie van Defensie. Vorige maand scherpte de staatssecretaris van Defensie Robert Gates de regels rondom ontslag en legde het recht homosoldaten uit het leger te gooien in de handen van nog maar drie officials. Tot voor kort hadden honderden officieren de macht om soldaten te ontslaan van wie de seksuele voorkeur aan het licht kwam.

 

Het Pentagon publiceert 30 november een rapport over de impact van het opheffen van de ban op homo’s. Verwacht wordt dat daarin staat dat een meerderheid van de Amerikaanse militairen voorstander is van het opheffen van de Don’t Ask Don’t Tell wet uit 1993. Volgens die wet riskeren homo’s en lesbo’s hun baan in het leger, als hun geaardheid bekend wordt. Als ze die verzwijgen, kunnen ze het land dienen.

Lees ook:Homo’s en lesbo’s welkom in Amerikaanse leger
Lees ook:US Admiraal wil af van verbod op homo’s
Lees ook:Eerste openlijke homo onderminister in de VS
Lees ook:Leger blijft homo militairen ontslaan
Lees ook:Pentagon werkt aan toelaten transmannen en -vrouwen bij defensie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>