Eerste openlijke homo onderminister in de VS

De Verenigde Staten krijgen de eerste openlijk homoseksuele onderminister: Eric Fanning bij Defensie. Woensdag keurde de Amerikaanse Senaat de voordracht van de 47-jarige Fanning goed en legde hij de eed af. Hij is de eerste openlijke homo op een hoge post in het Amerikaanse leger.

Fanning bekleedde tot nu toe al een aantal hoge posten in het Pentagon. President Obama droeg hem vorig jaar al voor en ook de minister van Defensie Ash Carter staat achter de benoeming.  Het is ‘weer een grote stap op weg naar volledige erkenning van LGBT’s in de VS’, juichen Amerikaanse homo-organisaties.

Lees ook:Obama draagt homo voor in top defensie VS
Lees ook:Amerikaanse leger mag geen transgenders meer weigeren
Lees ook:Homo’s in het leger – the soap goes on
Lees ook:Obama weigert ondertekening nota tegen discriminatie homo’s
Lees ook:Obama noemt voor het eerst LBT’s in zijn State of the Union

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>