Wat bezielt de paus eigenlijk?

IMG_20160602_125337De hoge baas van het Vaticaan kon het  niet laten om zijn homofobe gedachten opnieuw uit te kramen. Wat bezielt de paus eigenlijk? Hij lijkt in zijn kersttoespraak revanche te hebben willen op de Verenigde Naties, waar onlangs op de General Assembly de verklaring tegen discriminatie op grond van seksuele gerichtheid en gender identiteit is goedgekeurd. Van de Westerse landen stemden alleen de Verenigde Staten tegen. En het Vaticaan, maar dat is geen échte staat, laat staan een westerse. De chef van dit dictatoriale manneneilandje in Rome deed niet onder voor de eerste de beste schreeuwlelijk uit een obscuur Amerikaans stadje in de Bible Belt die verkondigt dat het einde der tijden nabij is en dat gelovigen het beste per omgaande naar hem kunnen luisteren, om zich alsnog te verzekeren van een plekje in het hemelse. De paus vond het nodig om rond te bazuinen dat homoseksualiteit en opvattingen over gender de mensheid naar de afgrond voeren en daarom bestreden moeten worden. Die strijd vond hij net zo belangrijk als het behoud van bedreigde tropische regenwouden.

Oerbossen vernietigen mag niet, maar homo’s uitroeien kennelijk wel. Vice-voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland: ‘Staten die homoseksuele handelingen strafbaar stellen, zullen de uitspraken van de paus gebruiken als rechtvaardiging daarvoor. Staten zullen de uitspraken dan ook gebruiken om die strafwetten – inclusief de doodstraf – te handhaven.’ Nou heeft het Vaticaan niet het patent op homofobe uitspraken: in principe maakt ieder geloof – in ieder geval de orthodoxe ‘uitwassen’ – zich hieraan schuldig. Zijn we anno 2008 dan helemaal niets opgeschoten met de homo-emancipatie? Was alles, waarmee we in de jaren 60/70 begonnen, voor niets? Ze zeggen wel eens dat je de mate van beschaving kunt aflezen aan de tolerantiegraad tegenover minderheden. Wat dát betreft hebben die roepers in de Bible Belt gelijk, maar niet op de manier waarvan zijzelf overtuigd zijn: onze prachtige, vrije en tolerante samenleving dreigt meer en meer naar de knoppen te gaan. Het gevaar loert zo zoetjes aan van alle kanten. Waakzaamheid is méér dan nodig.

Lees ook:COC Nederland verbijsterd over uitspraken paus
Lees ook:Verhagen spreekt nuntius ernstig toe
Lees ook:Paus had geheim onderonsje met weigerambtenaar VS
Lees ook:Vaticaan verhoort chef Zwitserse Garde over uitspraken ‘homocultuur’
Lees ook:Paus accepteert condoomgebruik

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wat bezielt de paus eigenlijk?

  1. paul

    Het lijkt me verstandig dat de homogemeenschap een bedrijf of stichting gaan oprichten die zich op alle niveau’s gaan bezig houden met de ongeloofwaardigheid van het vaticaan aan de man te brengen. Mensen laten beseffen dat priesters zich bezighouden met kindermisbruik, instandhouden van aids in afrika door vaticaan, het oproepen van oorlogen !! Eeen bedrijf of lobby die zich continue bezig houd mety het negatief in het nieuws brengen van het vaticaan!! Want dat is het middel, in kaart brengen hoe het vaticaan aan zijn geld komt. Zolang het vaticaan niet weg is uit Europa word ik nooit van mijn leven Europeaan geen denken aan !!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Vaticaan is nu zelf bang voor het strafbankje | Gay

  3. Pingback: Volgens bisschop moeten andersdenkenden opzouten | Gay

  4. Pingback: Felle kritiek Nederlandse katholieken op paus | Gay

  5. Pingback: Vaticaan zwicht voor kritiek | Gay

  6. Pingback: Paus uit kritiek op homorechten | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>