Vaticaan is nu zelf bang voor het strafbankje

De Rooms Katholieke kerk is als de dood dat het huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht een mensenrecht wordt. Dat meldt de omroep van Katholiek Nederland: RKK. ‘Dat zou betekenen dat de kerk zich niet ongestraft kan verzetten tegen het homohuwelijk. Wij hebben de vrijheid niet te zondigen.’ Eeuwenlang moesten zogenaamde afvalligen in de beklaagdenbank lugubere vonnissen aanhoren, nu lijkt het erop dat het Vaticaan zelf bang is voor het strafbankje. De Heilige Stoel maakte gisteren haar standpunt duidelijk over het Frans/Nederlandse voorstel bij de Verenigde Naties om homoseksualiteit wereldwijd uit de strafwet te halen. Dat wil ook het Vaticaan, maar de heiligheden struikelden over de tekst van de verklaring.

 

‘Die was erop gericht elke seksuele gerichtheid te erkennen en dat zou juridische onzekerheid teweegbrengen’, zei de pauselijke afgezant bij de VN gisteren tegenover Radio Vaticana. Hij zei er niet bij wat hij bedoelde met die ‘juridische onzekerheid’, maar de Heilige Stoel benadrukt dat die zekerheid ervoor zal zorgen dat de Kerk in het beklaagdenbankje terechtkomt, wanneer zij zich nog langer uitspreekt tegen het homohuwelijk.’ De Frans/Nederlandse verklaring kan voorlopig nog helemaal niet rekenen op een meerderheid binnen de VN en daarnaast is zo’n verklaring juridisch niet bindend. Kennelijk is het Vaticaan alvast bang voor vervolgconsequenties: wetgeving die wél bindend is.

Lees ook:Vaticaan meet op homogebied met twee maten
Lees ook:Kerk moet aardiger zijn voor homo’s
Lees ook:Homohuwelijk blijft onbespreekbaar voor Vaticaan
Lees ook:Australië: geen referendum over homohuwelijk, maar peiling per post
Lees ook:Opkomst antihomo mis Madrid valt tegen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vaticaan is nu zelf bang voor het strafbankje

  1. Pingback: Verhagen spreekt nuntius ernstig toe | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>