Verhagen spreekt nuntius ernstig toe

De minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, heeft de pauselijke nuntius in ons land ernstig toegesproken over de recente grillen van het Vaticaan. Zo verzet het Vaticaan zich tegen de verklaring van Frankrijk en Nederland die in december tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties werd voorgelezen. Daarin werden de VN lidstaten opgeroepen strafbaarstelling op grond van seksuele geaardheid en gender identiteit te stoppen. Sterker nog: het Vaticaan lobbyde onder homofobe lidstaten om toch vooral tegen de verklaring te stemmen.

 

Dat heeft Nederland onaangenaam verrast, zo kreeg de pauselijke gezant te horen. Verhagen liet daarnaast weten niet blij te zijn met passages over homoseksualiteit in de kersttoespraak van de paus: daarin meldde het katholieke opperhoofd dat de mensheid naar de verdoemenis gaat als we niets doen tegen homoseksualiteit en opvattingen over gender identiteit. Hij vond de strijd daartegen net zo belangrijk als het redden van tropische regenwouden.

Lees ook:USA tekent toch VN-verklaring homorechten
Lees ook:Vaticaan is nu zelf bang voor het strafbankje
Lees ook:VN mijlpaal: homorechten zijn mensenrechten
Lees ook:Actie Vrienden Gay Krant tegen homofobe paus
Lees ook:Discriminatie homo’s voor het eerst op VN agenda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>