Dante schreef al dat de paus naar de hel ging

De Italiaanse comédienne Sabina Guzzanti dreigt de bak in te moeten wegens belediging van de paus. Tijdens een protestactie in juli op de Piazza Navona in Rome waarschuwde ze dat het Vaticaan binnen twintig jaar  zou beslissen welke Italiaanse leraar nog voor de klas mocht staan: ‘Maar dan zal de paus zich op de plek bevinden waar hij eigenlijk moet zijn: in de hel, waar hij gekweld zal worden door duivels en actieve homo’s,’ zei ze tegen haar publiek. De protestactie was gericht tegen de Kerk, die zich almaar meer bemoeit met het dagelijkse leven in Italië en met zaken als abortus en homorechten. Toneelregisseur en Nobelprijswinnaar Dario Fo reageerde: ‘Dante schreef in zijn ’Inferno’ (een deel uit ‘De Goddelijke Commedia’) al dat een paus, Bonifatius VII, naar de hel zou gaan.’ Maar de openbare aanklager van Rome was not amused en vindt dat Guzzanti te ver is gegaan.

Hij heeft de minister van justitie gevraagd om een proces te mogen voorbereiden. De regerende Christen Democraten hebben al toegezegd de boel te steunen. ‘Het beledigen van de eer van de heilige en onschendbare persoon, Benedictus XVI, is strafbaar’, schrijft de Italiaanse krant la Stampa, en kan op vijf jaar gevangenisstraf komen te staan. De aanklager beroept zich op een verdrag uit 1929, waarin de belediging van een paus gelijkgesteld is aan de belediging van een staatshoofd. Het incident is politiek zwaar beladen, omdat Berlusconi volgens analisten de laatste maanden het Vaticaan het hof maakt om katholieke kiezers te paaien. Guzzanti nam eerder de minister van gelijke kansen, het vroegere topless model Mara Carfagna, op de hak, door te beweren dat die haar baan te danken had aan orale seks met premier Berlusconi.

Lees ook:Lady Gaga roept bij EuroPride op tot gelijke homorechten
Lees ook:Berlusconi jaagt Spanjaarden in de gordijnen
Lees ook:Kerk Italië fel tegen homohuwelijk
Lees ook:Homo’s: hou je in en gedraag je
Lees ook:Ook nieuwe paus tegen condooms

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dante schreef al dat de paus naar de hel ging

  1. Robin

    Wat is onze vrijheid van meningsuiting toch een groot goed!
    En gelukkig hebben wij niet zo’n schijnheilige toneelspeler in ons land zetelen! Of moet ik nu 5 jaar de cel in voor zo’n opmerking?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Wat bezielt de paus eigenlijk? | Gay

  3. Pingback: Holocaust ontkennende bisschop Argentinië uitgezet | Gay

  4. Pingback: Beckham in zijn kruis getast | Gay

  5. Pingback: Paus uit kritiek op homorechten | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>