Lady Gaga roept bij EuroPride op tot gelijke homorechten

IMG_20160518_141116Lady Gaga heeft zaterdag 11 juni op de EuroPride in Rome opgeroepen tot gelijke rechten voor koppels van hetzelfde geslacht. Ze sprak een menige van naar schatting 1 miljoen mensen toe in het antieke Circus Maximus en  moedigde ze aan om ‘revolutionairen van de liefde’  te zijn. De Amerikaanse popster uitte kritiek op regeringen in Oost-Europa en het Midden-Oosten, waar jonge mensen worden verdoemd tot een leven in isolatie en discriminatie.

 

‘We hebben allemaal dezelfde DNA. We werden simpelweg zo geboren’ zei Gaga in haar speech. ‘Als vrouw van de wereld roep ik samen met jullie regeringen over de hele wereld op om onze droom van gelijkheid waar te maken.’ Daarna zong ze twee van haar hits. De organisatie van EuroPride in Rome wilde een boodschap sturen naar het Vaticaan en naar de Italiaanse premier Berlusconi. Het Vaticaan probeert gelijke rechten voor de roze mens tegen te houden en Berlusconi en consorten kunnen zich nogal eens antihomo uiten. In Italië bestaat geen bescherming tegen antihomo geweld en geen erkenning van same sex relaties.

Lees ook:Lady Gaga komt naar EuroPride Rome
Lees ook:Massale opkomst Pride Parade Rome
Lees ook:Dante schreef al dat de paus naar de hel ging
Lees ook:Lady Gaga: ‘Ik gebruik de homogemeenschap niet’
Lees ook:Europride 2010 in Warschau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>