Holocaust ontkennende bisschop Argentinië uitgezet

Bisschop Williamson is Argentinië uitgezet, waar hij sinds 2003 woonde. Hij is op het vliegtuig naar zijn geboorteland Groot-Brittannië gezet. Op tv was dinsdagavond te zien dat hij handgebaren naar reporters maakte, die een bisschop niet bepaald waardig zijn. Argentinië besliste vorige week dat hij het land moest verlaten na omstreden uitspraken over de Holocaust. Williamson ontkent dat er gaskamers bestonden en beweert dat er ‘hooguit’ 200 tot 300 duizend Joden in concentratiekampen van de nazi’s zijn doodgegaan.

De paus besloot een paar weken geleden om de excommunicatie van de Britse bisschop op te heffen. Dat veroorzaakte een golf van verontwaardiging. De paus beweerde daarna dat hij ‘niet op de hoogte was geweest’ van de denkbeelden van de Brit. Het Vaticaan heeft Williamson geboden zijn uitlatingen openlijk in te trekken, maar dat heeft hij tot nu toe niet gedaan. Gezien zijn obscene gebaren naar de pers op het vliegveld in Argentinië kan het Vaticaan daar vast nog lang op wachten. Maar ach, wij zitten al eeuwen op vernieuwingen van het Vaticaan te wachten. 

Lees ook:Vaticaan ontevreden met excuses Williamson
Lees ook:Vaticaan zwicht voor kritiek
Lees ook:Ook nieuwe paus tegen condooms
Lees ook:Homoseksuele bisschop moet opstappen
Lees ook:Vaticaan lanceert website over seksueel misbruik

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Holocaust ontkennende bisschop Argentinië uitgezet

  1. Pingback: Vaticaan ontevreden met excuses Williamson | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>