Ook nieuwe paus tegen condooms

Paus Benedictus heeft weer eens gesproken: in het vliegtuig op weg naar Kameroen vertelde hij meereizende journalisten dat het uitreiken van condooms geen oplossing is tegen aids. ‘Dat verergert het probleem juist’, vindt hij. ‘Een geestelijk en menselijk ontwaken’: dát is zijn remedie. Gek is dat: als hij zou moeten spreken, zwijgt hij en omgekeerd zou hij soms beter zijn mond kunnen houden. Zaten we wekenlang met smart te wachten op zijn reactie over de Holocaust ontkennende bisschop Williamson, nu sprak hij nog vóórdat hij was geland over een onderwerp waarover hij wellicht niet eens het fijne weet. Net zoals hij dat ook niet zou hebben geweten over de door hem gerehabiliteerde aartsconservatief Williamson.

 

Deze nieuwe paus heeft zich nooit eerder expliciet tegen het gebruik van condooms uitgesproken. Het Vaticaan ligt al jaren in de clinch met internationale gezondheidsorganisaties over kunstmatige voorbehoedsmiddelen als condooms en de pil. Katholieke geestelijken die in Afrika hulp verlenen aan aidsslachtoffers, ergeren zich aan het verzet van het Vaticaan tegen condooms. Het Aids Fonds en Stop Aids Now! noemen zijn uitspraken schadelijk voor de strijd tegen aids. Volgens de organisaties is onthouding één manier over overdracht van hiv te voorkomen, maar condooms zijn ‘de effectiefste manier om infecties te voorkomen als mensen seks hebben’. En dat hébben ze, of het Vaticaan dat nou leuk vindt of niet. Benedictus bezoekt voor het eerst een Afrikaans land, sinds hij in 2005 tot paus werd benoemd.

Lees ook:Paus accepteert condoomgebruik
Lees ook:Vaticaan ontevreden met excuses Williamson
Lees ook:Holocaust ontkennende bisschop Argentinië uitgezet
Lees ook:Vaticaan zwicht voor kritiek
Lees ook:Vaticaan lanceert website over seksueel misbruik

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ook nieuwe paus tegen condooms

  1. Pingback: Homoseksuele bisschop moet opstappen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>