Paus had geheim onderonsje met weigerambtenaar VS

Tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten blijkt de paus op de ambassade in Washington een geheime ontmoeting te hebben gehad met weigerambtenaar Kim Davis. Het Vaticaan zegt dat dit onderonsje ‘geen onvoorwaardelijke steun voor haar standpunt en acties’ betekent. Er heerst ‘een gevoel van spijt’ bij het Vaticaan vanwege de ontmoeting.

“De paus en Davis zijn tijdens het onderonsje ‘niet op de details van haar persoonlijke wel en wee zijn ingegaan’, aldus een woordvoerder van het Vaticaan. Haar advocaat had laten weten dat de dame steun van de paus had gekregen. Davis moest vorige maand een paar dagen de cel in omdat ze weigerde boterbriefjes aan pasgetrouwde homostellen te geven.

Lees ook:Paus weigert Franse homoseksuele ambassadeur in Vaticaan
Lees ook:Vaticaan wijst vergelijking pedofilie met jodenhaat af
Lees ook:Amerikaanse weigerambtenaar moet de cel in
Lees ook:Amerikaanse weigerambtenaar Kim Davis weer vrij
Lees ook:Voor het eerst officiële ontmoeting paus met homo-activist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>