COC Nederland verbijsterd over uitspraken paus

COC Nederland noemt de recente uitspraken van de paus over homoseksualiteit ‘verbijsterend en liefdeloos’. De belangenvereniging wil dat minister Timmermans van Buitenlandse Zaken de pauselijke afgezant in ons land op het matje roept en dat de Verenigde Naties het Vaticaan haar bijzondere status ontneemt. ‘In plaats van een boodschap van vrede en liefde kiest de paus in deze kersttijd voor een frontale aanval op homoseksuele mannen en vrouwen’, zei COC-voorzitter Tanja Ineke.

Ze noemt de uitspraken kwetsend voor LHBT’s in het algemeen, die roze katholieke in hun ziel treft en veel hetero katholieken van hun eigen kerk doet vervreemden.  Inmiddels roeren meer en meer mensen en organisaties zich tegen beledigende uitspraken van de paus (waar in het Vaticaan overigens stevig voor werd geapplaudisseerd door het kerkpersoneel, zoals beelden in het journaal lieten zien).

Lees ook:Boos over uitspraken paus? Ontdopen.nl kan helpen!
Lees ook:Amerikaanse katholieke homorechtengroep op bezoek bij de paus
Lees ook:Oproep: Meer compassie voor Nederlandse katholieke LHBT’s
Lees ook:Vaticaan zwicht voor kritiek
Lees ook:Paus trouwt ‘zondaars’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>