Elle Bandita geboren met intersekse consitue

Elle Bandita is geboren met een intersekse conditie; zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken. ‘Ik ben geboren als hermafrodiet’, vertelt ze in een interview met de Volkskrant. In het BNN-programma Geslacht!  op NPO3 vertelt de zangeres – die eigenlijk Ryanne van Dorst heet – dat op doktersadvies op jonge leeftijd werd besloten haar ‘een meisje te maken’ met operaties en hormonen.

Verder wil ze er in haar programma weinig over kwijt, ‘want deze serie gaat niet over mij.’ Het was voor Elle uiteindelijk wel de reden om dit programma te maken: ‘Voor mij is dit normaal, maar voor veel mensen is dit een taboe.’ Op jonge leeftijd moest ze zich als een meisje gedragen, maar nu heeft ze ‘haar innerlijke rust’ gevonden en slikt nog maar weinig hormonen. Ze trekt ze zich niks meer aan van verwachtingen van anderen, zergt ze: ‘De ene keer doe ik iets dat wordt geassocieerd met vrouwen, de andere keer iets wat ze mannelijk noemen. Soms voel ik me geen man en geen vrouw, soms allebei tegelijk. Ik sta erboven.’

Lees ook:Moeder slaat 4-jarig kind dood omdat ze denkt dat hij homo is
Lees ook:Madonna pareert spotten met haar leeftijd: ‘Niemand zou dat met homo’s durven’
Lees ook:Reminder: ‘Three Generations’ draait in bioscopen en filmhuizen
Lees ook:Three Generations beleeft Nederlandse première tijdens festival Film by the Sea
Lees ook:Belgische studente krijgt bakken hate mail vanwege foto met okselhaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Elle Bandita geboren met intersekse consitue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>