Belgische studente krijgt bakken hate mail vanwege foto met okselhaar

@Erik Feenstra

Laura, een Belgische studente postte op 15 augustus een foto van zichzelf op Facebook, waarop ze haar armen optilt om te laten zien dat ze haar oksels niet scheert. Ze wilde een statement maken met foto’s waarop ze niet opgemaakt of onthaard was, ‘om te tonen dat een vrouw zelf de keuze mag hebben.’ Laura kreeg bakken hate mail over zich heen. Kritiek had ze wel verwacht, schrijft ze, ‘maar ik had nooit verwacht dat het zo erg zou zijn. Ongelofelijk dat een vrouw anno 2016 nog zo gebasht wordt omdat ze zich net zoals een man durft te tonen zoals ze echt is.’

Op haar foto op internet kwam meer dan zesduizend keer commentaar, soms spottend, vaak ronduit schandalig, zoals: ‘Heb 146 keer moeten braken’, ‘Dat wijf is viezer dan een beest’, ‘Pas je aan de normen aan, vuil lesbisch wijf’ en ‘Je verdient het om te rotten in een cel zoals Dutroux’. Laura nam contact op met een feministische groep en kreeg vanuit die hoek veel bijval, zoals: ‘Bravo, ik bewonder je durf om zelf je keuzes te maken.’ Uiteindelijk schoor ze haar oksels en postte daarna een nieuwe foto van zichzelf met de tekst: ‘Ik vind dat je iedereen de keuze moet laten. Soms scheer ik me, soms niet (…). Eén principe: mijn lichaam, mijn keuzes.’

Lees ook:Miss Spanje 2013 uit de kast gekomen
Lees ook:Thema Pride Photo Award 2012 bekend
Lees ook:Familie begraaft transvrouw als man
Lees ook:Utopiaan Laura uitgeroepen tot Miss Gay Holland
Lees ook:Transseksuele man is zwanger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>