Three Generations beleeft Nederlandse première tijdens festival Film by the Sea

@Erik Feenstra

Het ontroerende familiedrama Three Generations, over het tienermeisje Ray met één grote wens – jongen worden, gaat vandaag in première tijdens het jaarlijkse filmfestival Film by the Sea in Vlissingen (trailer: klik hier). Tevens is de film geselecteerd voor het Parool Film Fest, dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt in De Filmhallen in Amsterdam van 6 tot en met 9 oktober. De film ging in première tijdens het 40e Internationale Filmfestival van Toronto en is vanaf 27 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

Three Generations is een aangrijpende film over de jonge Ray (Elle Fanning), die al als klein meisje weet dat ze in het verkeerde lichaam geboren is. ‘Elk jaar blaas ik een kaars uit met dezelfde wens: een jongetje zijn’, zegt Ray aan het begin van de film. ‘Ik ben een boy met tieten.’ Ray leeft als opgroeiende tiener in het ruige New York, samen met haar alleenstaande moeder Maggie (Naomi Watts) en haar levendige – lesbische – oma Dolly (Susan Sarandon) en diens vriendin Frances (Linda Edmonds). Maar Ray heeft geen last van ‘normale’ tienerperikelen: ze is vastberaden om een jongen te worden. Ze telt de dagen af tot ze van de dokter ‘de grote T’ kan krijgen: testosteron.

Oma Dolly (heerlijk cynisch neergezet door Suzan Sarandon) vindt het moeilijk te accepteren dat ze nu een kleinzoon heeft en Maggie wordt als moeder gedwongen om lastige beslissingen te nemen. Om de transformatie in gang te zetten moeten ze de vader van Ray opsporen zodat hij zijn wettelijke toestemming kan geven voor de geslachtsverandering. Kan de kracht van een liefdevolle, hechte familie zulke ingrijpende transformaties overwinnen? De film heeft een sterrencast met actrices Susan Sarandon (The Lovely Bones, Enchanted en Thelma & Louise) als de oma van Ray. De moeder van Ray wordt gespeeld door Naomi Watts (The Impossible, While We’re Young, Demolition), dochter Ray door de talentvolle Elle Fanning (The Neon Demon, Maleficent en Young Ones). De regie van Three Generations is in handen van Gaby Dellal.

Lees ook:Reminder: ‘Three Generations’ draait in bioscopen en filmhuizen
Lees ook:Tv-serie ‘Feud, Bette and Joan’ hopelijk snel ook hier te zien
Lees ook:Obama draagt homo voor in top defensie VS
Lees ook:Roze Week in West-Friesland: 7-16 oktober
Lees ook:Eerste openlijke homo onderminister in de VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>