Vandaag is het Internationale Dag tegen Homofobie

Woensdag 17 mei is de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie, IDAHOT: dan wordt wereldwijd in honderd landen aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Onder het motto ‘jezelf kunnen zijn’ en met als thema dit jaar ‘familie’ zijn er activiteiten in het hele land van zaterdag 13 tot en met zondag 21 mei, zoals lezingen, themabijeenkomsten, films en muziek.

In Utrecht vindt zaterdag 20 mei voor de tweede keer de Walk of Love plaats. Veel bekende en minder bekende Nederlanders spreken zich tijdens de IDAHOT-week uit tegen LHBTI-fobie en voor een samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn en zich als zodanig mag uiten. Wereldwijd wordt op 17 mei in meer dan 130 landen IDAHOT gevierd.

Lees ook:Woensdag 17 mei: IDAHOT, dag tegen homo- en transfobie
Lees ook:Dinsdag 17 mei: IDAHOT, internationale dag tegen homo- en transfobie
Lees ook:Eerste IDAHOT-wake in Nederland op 17 mei
Lees ook:Zaterdag 21 mei: Walk of Love door Utrecht
Lees ook:Nederland steeds toleranter tegenover homo- en biseksualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>