Dinsdag 17 mei: IDAHOT, internationale dag tegen homo- en transfobie

Dinsdag 17 mei is de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie, IDAHOT: dan wordt wereldwijd in honderd landen aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Om 08.00 uur geeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen samen met de NS het startschot van de dag door op Den Haag Centraal een roze loper uit te rollen.

Daarna zijn er in het hele land uiteenlopende activiteiten, zoals lezingen, themabijeenkomsten, films, muziek. In Utrecht vindt zaterdag 21 mei de eerste Walk of Love plaats. Veel bekende en minder bekende Nederlanders spreken zich tijdens de IDAHOt-week uit tegen LHBTI-fobie en voor een samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn en zich als zodanig mag uiten. Vrijdag kwam de nieuwe monitor van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) uit. Daaruit blijkt dat Nederland toleranter is geworden tegenover homo- en biseksuelen: in 2006 dacht nog 15 procent negatief over hen, nu is dat geslonken tot 7 procent. Aan de andere kant ergert nog altijd eenderde van de Nederlanders zich bij het zien van zoenende heren. Zoenende dames kan bij 23 procent niet door de beugel.

Lees ook:Woensdag 17 mei: IDAHOT, dag tegen homo- en transfobie
Lees ook:Nederland steeds toleranter tegenover homo- en biseksualiteit
Lees ook:Vandaag is het Internationale Dag tegen Homofobie
Lees ook:Kampen krijgt café voor homo’s en lesbo’s
Lees ook:Homo-tolerantie is nog altijd flinterdun

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>