Eerste IDAHOT-wake in Nederland op 17 mei

Zaterdag 17 mei is de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie (IDAHOT). Sinds enige jaren organiseren kerken in tientallen Europese steden rond die dag IDAHOT-wakes. Dit jaar is er voor het eerst een IDAHOT-wake in Nederland, in de Oranjekerk in Amsterdam, om 20.30 uur (Tweede van der Helststraat 1-3, vlak bij de Ceintuurbaan/Sarphatipark).

In de wake staan we stil bij het geweld waaronder lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) wereldwijd te lijden hebben. Dat geweld kan niet ongenoemd blijven. Daarom gedenken we de slachtoffers van homo- en transfobie, in stilte en in woorden, met liederen, lezingen, gebeden en getuigenissen van LHBT-mensen zelf. En we spreken het vertrouwen uit dat er onder de hemel ruimte is voor iedereen, zonder onderscheid. Met de IDAHOT-wake willen we de hoop levend houden dat die ruimte er eens in de hele wereld zal zijn.

Lees ook:Wake tegen homofobie op 17 mei
Lees ook:Wake bij Oude Kerk Amsterdam vanwege geweld tegen LHBT’s
Lees ook:Woensdag 17 mei: IDAHOT, dag tegen homo- en transfobie
Lees ook:Vandaag is het Internationale Dag tegen Homofobie
Lees ook:Luna Lunettes: Soirée IDAHOT op dinsdag 17 mei in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>