Diversiteit tot in de late middeleeuwen

downloadOp zondag 17 april geven J.W. Verkaik en S. Altink om 15.00 uur in café  ’t Spul aan de Hoogstraat 92 te Schiedam gezamenlijk een presentatie over hoe in het verre verleden werd omgegaan met wat wij nu ‘diversiteit’ noemen. Hoe werden minderheden als homoseksuelen en ‘lichte wiven’ behandeld?

J.W. Verkaik verzorgt een historische inleiding van de prehistorie tot de veertiende eeuw. Het publiek kan daarbij deelnemen aan een quiz. S. Altink neemt het na de pauze over en vertelt onder meer over hoe de kleur geel een sleutelrol speelde in het stigmatiseren van joden en deernen in de Late Middeleeuwen. Zij is voor de gelegenheid uitgedost in een stigmatiserend kostuum. Dr. J.W. Verkaik is historicus en gespecialiseerd in de Middeleeuwen. Drs. S. Altink heeft jarenlang onderzoek gedaan naar prostitutiebeleid en is nu webmaster van www.sekswerkerfgoed.nl.

Lees ook:Roze tennisshirt Nadal baart opzien
Lees ook:OM in hoger beroep tegen vrijspraak rapper Ismo
Lees ook:Rapper Ismo alsnog veroordeeld voor belediging homo’s en Joden
Lees ook:Professor ‘van het homokwabje’ met pensioen
Lees ook:Welke winkels moeten LHBT’s boycotten vanwege Trump?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>