OM in hoger beroep tegen vrijspraak rapper Ismo

Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de vrijspraak die de Bredase rapper Ismo kreeg en gaat in hoger beroep. Hij zou zich in het nummer ‘Eenmans’ discriminerend over Joden en homo’s hebben uitgelaten en repte: ‘Ik haat die focking Joden nog veel meer dan de nazi’s en flikkers geef ik geen hand.’

De rechtbank van Breda sprak hem op 8 december vrij op grond van vrijheid van meningsuiting, omdat het in het kader van ‘artistieke expressie’ werd gedaan. De uitlating over ‘flikkers’ vond de rechtbank niet beledigend, verder was het ‘uit de tekst niet duidelijk of het over homo’s ging’. Tot groot genoegen van COC Nederland gaat het OM nu in hoger beroep tegen de uitspraak van de Bredase rechter.

 

Lees ook:Rapper Ismo alsnog veroordeeld voor belediging homo’s en Joden
Lees ook:Rapper Ismo voor rechter wegens beledigingende teksten over homo’s en joden
Lees ook:Leger mag homo’s niet weigeren
Lees ook:Geen hand geven, geen kans op baan
Lees ook:Hof VS verwerpt verbod op ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>