Rapper Ismo alsnog veroordeeld voor belediging homo’s en Joden

Het Openbaar Ministerie (OM) was het niet eens met de vrijspraak die de Bredase rapper Ismo kreeg en ging bij het gerechtshof Den Bosch in hoger beroep. Ismo werd alsnog veroordeeld: hij moet alsnog 1500 euro boete betalen of 25 dagen achter de tralies (waarvan 500 euro of 8 dagen gevangenis voorwaardelijk) en hij moet de song ‘Eenmans’ van internet halen.

In het nummer ‘Eenmans’ laat Ismo zich discriminerend uit  over Joden en homo’s: ‘Ik haat die focking Joden nog veel meer dan de nazi’s en flikkers geef ik geen hand.’  De rechtbank van Breda sprak hem op 8 december vrij op grond van vrijheid van meningsuiting, omdat het in het kader van ‘artistieke expressie’ werd gedaan, iets waarmee het OM het niet eens was.

Lees ook:OM in hoger beroep tegen vrijspraak rapper Ismo
Lees ook:Rapper Ismo voor rechter wegens beledigingende teksten over homo’s en joden
Lees ook:Ophef om discriminerende teksten moslimrapper
Lees ook:Homofobe griezels krijgen torenhoge boete
Lees ook:Thema 4 en 5 mei kolfje naar de hand voor homoland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>