Steeds minder homohoreca in de Reguliersdwarsstraat

IMG_20160514_140537De Amsterdamse Reguliersdwarsstraat was ooit in binnen –en buitenland beroemd als dé homohorecastraat van het land.  Zo zoetjes aan heeft de straat nog amper wat te bieden aan de roze medemens. Net terug van een vakantie in het (fantastische) Berlijn, bleek  nu ook de ARC dicht te zijn. Amsterdam heette ooit de Gay Capital of Europe, maar verdient die titel niet meer. De hoofdstad glijdt steeds meer af naar het niveau van een ingeslapen provinciaal stadje.

 

Goed, we mogen hier met elkaar trouwen, de politiek is ‘ons’ nog altijd welgezind, de jaarlijkse Canal Parade trekt veel bekijks (én de gebruikelijke kritiek), maar wat er aan roze horeca over is, valt in vergelijking met andere Europese hoofdsteden bitter tegen. In de Reguliers houdt Coffeeshop Downtown zich nog altijd staande en een paar deuren verderop opende in augustus de nieuwe homobar Taboo. Van het Kooistra-imperium rest alleen nog de tegenoverliggende Pub Soho. De ARC ging dicht omdat de inkomsten teveel zouden zijn teruggelopen: de zaak trok nauwelijks nog bezoekers. De tent opende in 2002 haar deuren als de meest hippe en trendy zaak in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat.

Lees ook:Gay lunchroom Downtown Amsterdam weer open
Lees ook:Coffeeshop Downtown Amsterdam bestaat 40 jaar
Lees ook:Downtown sluit als oudste homotent in de Reguliersdwarsstraat
Lees ook:Homo’s willen meer daghoreca
Lees ook:Hoe de Reguliersdwarsstraat wereldberoemd werd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>