Gay lunchroom Downtown Amsterdam weer open

Afgelopen week is in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat de bekende gay coffeeshop/lunchroom Downtown weer opengegaan. Deze zaak was de oudste homozaak in de straat en eigendom van de in juni vorig jaar overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Downtown werd op 1 januari van dit jaar gesloten, net als zo’n beetje alle homohorecazaken in de ooit zo roemruchte Amsterdamse roze uitgaansstraat. Inmiddels heeft Downtown een nieuwe exploitant die deze koffiebar/lunchroom zoveel mogelijk in oude vorm wil voortzetten.

 

Downtown opende in 1970 en was de eerste homotent waar ramen en deuren wijd open stonden. Tot dan toe hadden homocafe’s geblindeerde ramen en kon je er alleen naar binnen als een portier je toeliet. Downtown was hiermee de eerste van vele andere openlijke en trendy homo-uitgaansgelegenheden in de Reguliersdwarsstraat. Begin maart heropende in deze straat ook het grote gay café Soho zijn deuren, na ruim een half jaar gesloten te zijn geweest. Hiermee zijn inmiddels twee van de homozaken in de Reguliers uit de boedel van Kooistra weer open.

Lees ook:Gay café April heropent in juli
Lees ook:Downtown sluit als oudste homotent in de Reguliersdwarsstraat
Lees ook:Coffeeshop Downtown Amsterdam bestaat 40 jaar
Lees ook:Eerste grote homocafé heropent in de Reguliers
Lees ook:Kooistra’s laatste homoclub in Reguliersdwarsstraat dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>