Life Ball Wenen 2010 – Europa’s grootste aidsgala

IMG_20160522_141614Zaterdag 17 juli 2010 vindt voor het 18e Life Ball in Wenen plaats: Europa’s grootste Aidsbenefiet dansgala, voorafgaand aan de  grote Aids Conferentie. Sinds 1993 opent het historische stadhuis haar deuren en sinds 2000 wordt er ook gefeest op de Rathausplatz voor het gebouw. Dit jaar staan ook de buren Burgtheater en Parlement in het teken van het rode lintje: ‘Konzept der drei Häuser’. De Elton John Aids Foundation treedt aan bij de Red Ribbon Cotillion in het Burgtheater en de William J. Clinton Foundation bij Life Ball in het Rathaus. Er staan gerenommeerde personen op de gastenlijst: prinses Marie-Louise van Pruisen, Whoopi Goldberg, Bill Clinton en de Oostenrijkse president.

 

Vanaf de eerste keer boden beroemdheden vrijwillig hun diensten aan, waaronder Elton John, Catharina Deneuve, Liza Minelli, Naomi Campbell, Anastacia en Sharon Stone. De openingsact vindt op het gigantische Red Ribbon podium voor het stadhuis plaats,  is gratis toegankelijk en trekt ieder jaar zo’n 40.000 stedelingen, gasten en media, met een twee uur durend programma op de unieke Red-Ribbon Bühne op de Rathausplatz.  Jaarlijks programmaonderdeel is een  modeshow, waarin beroemde ontwerpers werk tonen en zelf ook aanwezig zijn. Artiesten, modellen, beroemdheden: iedereen werkt belangeloos  mee.  Om 18.00 uur begint het Gala in het Parlement, om 22.00 uur opent Life Ball op de Rathausplatz en van 24.00 uur tot 05.30 uur zijn Life Ball in het Rathaus en Red Ribbon Cottillion in het Burgtheater te vinden. Tot nu toe is Life Ball het enige aids benefietgala in ‘een politiek gebouw’. Daarmee wil de stad Wenen zich als open, liberale, tolerante en sociaal voelende metropool op de kaart zetten.

Lees ook:Live Ball Wenen: grootste aidsgala ter wereld
Lees ook:Life Ball Wenen, grootste aidsgala in Europa
Lees ook:Sir Elton John: ‘Mijn grootste wens is dat aids verdwijnt’
Lees ook:Elton John haalt miljoenen op voor aids op Oscars party
Lees ook:Elton John schrijft musicalfilm over aids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>