Sir Elton John: ‘Mijn grootste wens is dat aids verdwijnt’

Sir Elton John denkt dat het mogelijk is dat hiv en aids tijdens zijn leven uit de wereld wordt geholpen, al is er nog veel werk aan de winkel. Dat schrijft hij in een column in Billboard. In 1992 richtte de inmiddels 68-jarige Britse zanger zijn eigen stichting op om de strijd tegen hiv en aids aan te gaan: de Elton John Aids Foundation.

‘Het is anno 2015 misschien niet meer voor te stellen, maar nog niet zo lang geleden was aids het grootste gevaar voor de gezondheid ter wereld’, schrijft Elton John. ‘Maar we hebben nog steeds zoveel werk te verzetten. Er zijn teveel mensen die geen toegang hebben tot cruciale behandelingen en preventieprogramma’s. Ook op het gebied van acceptatie van mensen met hiv valt er nog veel te verbeteren. John hoopt dat mensen willen helpen om de strijd tegen de ziekte af te maken: door geld te geven, tijd, mededogen of lief te hebben.

Lees ook:Elton John zou alles inruilen voor tiener die aan aids stierf
Lees ook:Elton John schrijft musicalfilm over aids
Lees ook:Geen adoptiekind uit Oekraïne voor Elton John
Lees ook:Elton John is machtige Engelsman
Lees ook:Belgische pionier homo -en aids studies overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>