Meer aandacht voor homo’s op Aids Conferentie Wenen

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het COC en partners uit zeven ontwikkelingslanden vragen aandacht voor aidsbestrijding onder mannen die seks hebben met mannen (MSM) tijdens de Aids Conferentie in Wenen. Aan de grootste aidsconferentie ter wereld, van 18 tot en met 25 juli 2010, gaat zaterdag  het jaarlijkse LifeBall aidsgala vooraf in het Rathaus. Zo komt er de preconferentie ‘Be Heard!’ en een roze barbecue. ‘Verspreiding van hiv, het virus dat aids veroorzaakt, is tot tien keer groter in landen waar homoseksualiteit strafbaar is’, aldus directeur van UNAIDS, Michel Sibbe.

Meer aandacht voor MSM is dan ook cruciaal voor succesvolle aidsbestrijding. Wanneer hun mensenrechten niet worden gerespecteerd, is doelgerichte preventie en toegang tot gezondheidszorg een probleem, met alle risico’s voor verdere verspreiding van hiv. Tijdens ‘Be Heard!’ geven activisten uit zeven ontwikkelingslanden presentaties over de mensenrechten situatie van roze inwoners: uit Moldavië, Oekraïne, Azerbeidjan, Georgië, Arnemië, Kazachstan en Kirgizië. COC Nederland ondersteunt 13 soortgelijke organisaties in tien landen waar het slecht gesteld is met de roze medemens en verzorgt zelf ook presentaties op de preconferentie. UNAIDS en aartsbisschop Tutu erkennen de unieke rol van het COC bij de aidsbestrijding onder MSM. Prominente gast wordt de Noorse prinses Mette-Marit (bron: persbericht).

Lees ook:Aids Conferentie focust meer op homo’s met hiv
Lees ook:Jongeren wereldwijd lopen meer risico op aids
Lees ook:Ploumen steunt internationale strijd voor gelijke rechten LHBT’s
Lees ook:Aidsorganisaties verbijsterd over stoppen aidsprogramma’s
Lees ook:Op Wereld Aids Dag kort Nederland op aidsbestrijding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>