Aids Conferentie focust meer op homo’s met hiv

IMG_20160517_101747‘The Silent Man’ heet de preconferentie, die voorafging aan de grote Aids Conferentie, die 3 augustus in Mexico City begon. Onderwerp van ‘The Silent Man’: homomannen en hiv. In veel werelddelen blijft de problematiek van homo’s met hiv onderbelicht of wordt ontkend, al zijn de problemen groot. In Zuid-Amerika, Zuid-Oost Azië en Afrika blijkt dat 10-25% van de homo’s hiv heeft. Dat aantal kan in Azië stijgen tot 50% in 2020. In veel landen is homoseksualiteit illegaal: daar is helemaal geen hiv-preventie voor homo’s.

Maar er zijn ook landen waar veel geld naar hiv-preventie voor jongeren gaat, maar veel te weinig naar homo’s. De belangstelling voor dit thema, dat pas voor de derde keer op de agenda staat, groeit. Het thema staat nu op de agenda van de Verenigde Naties, de Wereld Gezondheidsorganisatie en van grote donors als het Global Fund en de Bill & Mellinda Gates Foundation. Geld komt er dus wel, nu de politiek nog. Nu het op de internationale agenda staat, moet het in de aanpak van individuele landen centraler komen te staan. Samen met Hivos is het Aids Fonds de belangrijkste financier van deze preconferentie. (citaten uit de weblog van Ton Coenen, directeur van het Aids Fonds: hij is op de conferentie aanwezig en houdt dagelijks een weblog bij op de site van het Aids Fonds).

Lees ook:Maggie MacNeal opent Roze Maandag namens Aids Fonds
Lees ook:Meer aandacht voor homo’s op Aids Conferentie Wenen
Lees ook:EU investeert extra in aidsbestrijding
Lees ook:Aids Fonds trekt miljoen uit voor homomannen
Lees ook:Bijdrage Nederland aan Global Fund valt tegen op cruciaal moment in de aidsbestrijding

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Aids Conferentie focust meer op homo’s met hiv

  1. Pingback: Ontdekkers hiv krijgen de Nobelprijs | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>