Maggie MacNeal opent Roze Maandag namens Aids Fonds

Zangeres Maggie MacNeal opent op 20 juli 2009 Roze Maandag namens het Aids Fonds op de Tilburgse kermis om 13.00 uur op het Pieter Vreedeplein. Ze zal traditiegetrouw de Reuze Roze Wulp aanbieden aan burgemeester Vreeman van Tilburg. Roze Maandag betekent niet alleen zwieren en zwaaien: ieder jaar is het Aids Fonds prominent aanwezig. De roze wuppies zijn al jaren het symbool van de feestdag: het Aids Fonds collecteert op de kermis en verkoopt de hebbedingetjes.

De opbrengst van de collecte gaat naar het Global Forum om MSM (Mannen die Seks hebben met Mannen) en hiv. Het Aids Fonds is mede-initiatiefnemer en geeft de komende drie jaar 120.000 euro aan het project. Dit internationale platform pleit ervoor dat regeringen geld vrijmaken voor hiv preventie onder homomannen. Wereldwijd neemt het aantal homo’s met hiv toe, met name in veel Oost-Europese landen. Over de hele wereld heeft minder dan vijf procent van de homomannen toegang tot de benodigde gezondheidszorg. Het feit dat in 85 landen seks tussen mannen verboden is, staat goede hiv preventie in de weg (bron: persbericht).

Lees ook:Aids Fonds trekt miljoen uit voor homomannen
Lees ook:Homofobie in Moskou voedt aidsepidemie
Lees ook:Aids Fonds wil passage homo’s in aidsbeleid wereldwijd
Lees ook:Aids Conferentie focust meer op homo’s met hiv
Lees ook:Aids Fonds vaart mee op Canal Parade met ‘piemelboot’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>