Aids Fonds trekt miljoen uit voor homomannen

Het Aids Fonds maakte vandaag op de Internationale Aids Cnferentie bekend de komende drie jaar een miljoen euro te investeren in projecten voor mannen die seks hebben met mannen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns Amerika. Wereldwijd heeft 15 tot 30% van de homomannen hiv, in Nederland is dat naar schatting 5 tot 8%. In ons land wordt hiv nogal eens gezien als een Amsterdams probleem. De solidariteit in de homogemeenschap met hiv en mensen met hiv is bijna verdwenen. Daarom maakt het Aids Fonds 250.000 euro extra vrij om hiv bespreekbaar te maken in homoland. Organisaties als het COC en de Hiv Vereniging kunnen hiervoor projectvoorstellen indienen.

Eindelijk krijgt de positie van homomannen meer aandacht op de Aids Conferentie. De president van Mexico en Bill Clinton wezen erop dat homofobie en discriminatie van homo’s de strijd tegen aids belemmert. Vandaag was de allereerste keer dat er op de Aids Conferentie een publiekslezing te beluisteren was over homomannen en hiv. Preventieprogramma’s bereiken slechts zo’n 40% van de homo’s over de hele wereld, maar dat is een gemiddelde: er zijn grote verschillen tussen landen waar wetten tegen homodiscriminatie bestaan en landen die dat niet hebben (bron: persbericht Aids Fonds)

Lees ook:Maggie MacNeal opent Roze Maandag namens Aids Fonds
Lees ook:Fighting for Tolerance: Aids Fonds in de boksring met Poetin en Mugabe tijdens Canal Parade
Lees ook:Aids Conferentie focust meer op homo’s met hiv
Lees ook:Homofobie leidt tot meer hiv en aids in Oost-Europa en Centraal-Azië
Lees ook:Aids toch prioriteit in Nederlandse ontwikkelingsbeleid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>