Plannen voor nieuwe club in de oude iT

Er is een serieus plan voor een nieuwe club in de oude iT in Amsterdam, die volgend jaar mei open zou moeten gaan. Dat meldt het Parool zaterdag 19 september. De opvolger van de wereldvermaarde homodiscotheek iT, die in 2005 definitief haar deuren moest sluiten, kan 1400 mensen herbergen en zal zich richten op elektronische muziek. ‘Al zou een goede hiphopavond er niet misstaan’, aldus Niels de Geus, die met Sjoerd Wynia en Sander Groet de club nieuw leven wil inblazen.

 

‘De programmering zal de breedte hebben van Mysterieland: allerlei stijlen, van underground tot bekendere dj’s, maar nooit plat.’ De vergunningen zijn nog niet rond en de contracten nog niet getekend, maar de Geus ziet het zonnig in. In ieder geval zijn het de eerste serieuze plannen voor de disco, die in de jaren ’90 in Europa de toon zette als extravagante gayclub. Er waren al wel plannen geweest, maar tot nu toe zonder resultaat. Sinds 2005 ziet de voorgevel er armetierig en vooral erg dichtgespijkerd uit. De Geus en Wynia werken al jaren samen bij Dance Valley. Groet was in 1993 de bedenker en oprichter van Mystrerieland.

Lees ook:Amsterdamse homo voetbalteam zoekt versterking
Lees ook:UvA Pride Politiek Café
Lees ook:UK: 10 procent voetbalfans keert eigen club de rug toe als speler uit de kast komt
Lees ook:Homofeesten tijdens Oktoberfest in München
Lees ook:Ook in Londen sluit de ene na de andere gay club

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>