Nieuwe homodisco It komt er niet

Op de plek van de Amsterdamse ‘It’ is nieuwbouw verrezen. Een nieuwe discotheek ‘It’ zou er op 27 december met veel bombarie openen. Sterren als Diana Ross, George Michael, Elton John en Shakira zouden komen. Maar het feest gaat niet door: zakenman Stefan Wolvers vond het uiteindelijk te duur en heeft op het laatste moment zijn handen ervan afgetrokken. 

Op www.internetoplichting.nl waarschuwen gedupeerden tegen Wolvers, of Moonen: de naam die hij ook schijnt te gebruiken. Hij zou hen voor honderden euro’s hebben opgelicht bij het huren van villa’s. Pas na dreiging met de politie zou hij mondjesmaat het betaalde geld hebben teruggestort; velen wachten nog steeds op hun geld. Hij zou hen overigens kaartjes voor de nieuwe It hebben beloofd.

Het is niet zijn eerste plan dat sneuvelt. Wolvers wilde voetbal-club RBC-Roozendaal voor miljoenen euro’s in roze shirts met reclame voor onder andere de It steken, maar de club zag ervan af. Daarna zou hij naar eigen zeggen in gesprek zijn met FC Den Bosch, maar daar heeft niemand ooit nog iets van gehoord.

In 1989 opende Manfred Langer discotheek It: een homodisco met veel travestie, leatherparty’s en male-strippers. Ook hetero’s kwamen er massaal op af: uiteindelijk werd de zondag voor hen gereserveerd. Langer begon achter de bar in de Amstel Taveerne en opende later zijn eigen café Chez Manfred. Hij overleed in november 1994 en kreeg een grootse begrafenis.

 

 

 

Het pand van de It was lange tijd bioscoop: Flora, tot er een discotheek van gemaakt werd met dezelfde naam. Begin jaren tachtig was de maandag homodag: Flora probeerde homo’s te trekken met de slogan: ‘Hey, are you gay? See you on Monday!’ Na de dood van Langer kreeg de It een steeds slechtere reputatie; de politie hield een inval en vond nogal wat drugs. In 2005 werd het pand gesloopt. www.parool.nl ; www.wikipedia.org  

Lees ook:Club iT opende 25 jaar geleden haar deuren
Lees ook:Politie er nog niet uit over beledigende homotweet
Lees ook:Scientology kerk in Frankrijk mag blijven
Lees ook:AmaGayUs LHBT Lounge Café in Overijssel
Lees ook:Homo’s beroofd na afspraakjes via gay-chatsite

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe homodisco It komt er niet

  1. Pingback: Plannen voor nieuwe club in de oude iT | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>