Homo’s beroofd na afspraakjes via gay-chatsite

In Kampen, Steenwijk en Zwolle zijn de afgelopen maanden vijf mannen beroofd, nadat ze een afspraakje hadden gemaakt via een gay-chatsite. Na een paar keer chatten maakten ze een persoonlijke afspraak. Bij die ontmoeting werd eerst geld van het slachtoffer geëist en met geweld gedreigd als er niet snel genoeg geld op tafel kwam. In de meeste gevallen kreeg de overvaller ‘zijn’ geld en ging er vandoor.

In één geval werd het slachtoffer door twee mannen opgewacht. In een ander geval stond de overvaller bij het slachtoffer aan de deur en mishandelde hem meteen. Toen hij geld kreeg, ging hij er vandoor. De politie IJsselland wil graag in contact komen met mensen die ook het slachtoffer zijn geworden via deze of een andere chatsite, maar daarvan geen melding of aangifte hebben gedaan, uit schaamte of om andere redenen. De verdacht zou vermoedelijk in de directe omgeving van Zwolle wonen of verblijven.

Lees ook:Politie zoekt slachtoffers homogeweld
Lees ook:Marokko: politie redt gegijzelde homo
Lees ook:Extra soa-prikactie bij COC Zwolle
Lees ook:Berover homo geeft zichzelf aan bij de politie
Lees ook:COC op Stratenfestival Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>