UK: 10 procent voetbalfans keert eigen club de rug toe als speler uit de kast komt

In het Verenigd Koninkrijk zegt een op de twaalf voetbalfans zijn of haar favoriete club niet meer te steunen, als er een voetbalspeler uit de kast komt. Dat is het droevige resultaat van een enquête door BBC Radio 5 onder vierduizend sportfans.  De laatste Britse topvoetballer die uit de kast kwam, was Justin Fashanu: dat was in 1990, maar in 1998 pleegde hij na jaren van homofobe aanvallen en pesterijen zelfmoord.

Oud-profs Robbie Rogers en Thomas Hitzlsperger kwamen ook uit de kast, maar pas nadat ze hun actieve voetbalcarrière hadden beëindigd. Een lichtpuntje: 82 procent van de deelnemers aan de enquête zeiden er geen probleem mee te hebben als een speler in hun club homo is, maar 9 procent wel, en 8 procent gaven aan in dat geval hun club de rug toe te keren.

Lees ook:Hitzlsperger: ‘Uit de kast komen als profvoetballer onmogelijk’
Lees ook:NBA-speler Collins komt openlijk uit de kast
Lees ook:Voetbalprof Hitzlsperger komt uit de kast
Lees ook:Comeback allereerste homo-profvoetballer
Lees ook:Rugbyspeler komt uit de kast

1 Reacties // Reageer

One thought on “UK: 10 procent voetbalfans keert eigen club de rug toe als speler uit de kast komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>