Homo/lesbostellen welkom op paasfeest Obama

Op Tweede paasdag mogen lesbische -en homostellen voor het eerst hun kinderen naar de jaarlijkse Easter Egg Roll in de tuin van het Witte Huis brengen. Dat is een jaarlijks terugkerend presidentieel paasfeest voor de Amerikaanse bevolking, althans: voor wie een kaartje heeft weten te bemachtigen. President Obama deelde er een aantal rechtstreeks uit aan homo-organisaties, om homo -en lesbostellen en hun kinderen uit te nodigen. ‘Dat had nooit gekund onder Bush,’ zei Jennifer Chrisler van de roze Family Equally Council in de Washington Post. In 2006 kwamen meer dan 100 koppels van hetzelfde geslacht met hun kinderen opdagen om de wereld te laten zien dat zij er ook zijn, maar kaartjes hadden ze niet.

 

De Easter Egg Roll is een oude presidentiële traditie die 130 jaar teruggaat. Op Tweede paasdag is de tuin van het Witte Huis omgetoverd tot een waar pretpark, met eten, muziek, spelletjes, verhalenvertellers, duizenden eieren én: egg rolling, een oude Europese traditie, waarbij kinderen hardgekookte eieren met een lange lepel voortrollen. De kinderen van Washington deden dat in de 19e eeuw voor Capitol Hill, tot dat in 1876 werd verboden, omdat de gazons er teveel onder leden. In 1878 opende de toenmalige president Rutherford B. Hayes de tuin van het Witte Huis voor het eierenrollen en dat groeide uit tot jaarlijkse traditie. Washington zou Washington niet zijn, als ook dit feestje geen politieke tint had. De uitnodiging van de Obama’s aan roze stellen en hun kids ‘hoort in dit rijtje thuis’: in ieder geval ziet de roze gemeenschap het zelf als een mega statement. Christler: ‘Deze president laat zien dat hij homostellen serieus neemt’.

Lees ook:Obama mogelijk te gast op Gay Rights Diner
Lees ook:Obama in afscheidsspeech: ‘we mogen ons niet terugtrekken uit de strijd voor LHBT-rechten’
Lees ook:Homo’s eisen actie van Obama
Lees ook:Obama vraagt homoseksuele bisschop voor te gaan in gebed tijdens paasontbijt
Lees ook:Obama organiseert Gay Pride receptie op Witte Huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>