Verdachte aangehouden voor moord in Oosterpark Amsterdam

De politie heeft een verdachte aangehouden – een 17-jarige jongen – die ervan wordt verdacht begin maart een man te hebben neergestoken in het Amsterdamse Oosterpark, op een plek die bekend staat als cruisegebied voor homo’s. In verband met het onderzoek is de aanhouding nu pas bekendgemaakt. Het slachtoffer – een 33-jarige Pool – overleed later aan zijn verwondingen.

De politie gaat uit van een ‘uit de hand gelopen beroving’ en onderzoekt nog of het homo-gerelateerd geweld was. De politie onderzoekt ook nog of de verachte achter meerdere straatroven in en rond het Oosterpark zat. De politie houdt er rekening mee dat bij de beroving meerdere verdachten betrokken waren. De recherche roept (homoseksuele) mannen op die ook in het Oosterpark slachtoffer zijn geworden van een beroving en dat nog niet hebben gemeld bij de politie, dat alsnog te doen.

Lees ook:Man zwaar mishandeld op homo-cruiseplek Oeverlanden
Lees ook:Amsterdam: neergestoken man Oosterpark overleden
Lees ook:Amsterdam: steekpartij cruiseplek Oosterpark
Lees ook:Man aangehouden voor bedreiging homo’s
Lees ook:Politie pakt man op die meerdere homo’s via chat afperste

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>