Amsterdam: neergestoken man Oosterpark overleden

De man die vrijdagavond is in het Amsterdamse Oosterpark werd neergestoken, is diezelfde nacht aan zijn verwondingen overleden. De plek staat bekend als een homo-ontmoetingsplaats, maar vooralsnog gaat de politie uit van een ‘uit de hand gelopen beroving’. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend; de politie heeft foto’s vrijgegeven van camerabeelden in een winkel in de Kalverstraat, maar de man eerder die dag aankopen deed.

Direct na de steekpartij weerd het Oosterpark afgelosten en werd de omgeving uitgekamd. Ook zaterdagmiddag ging het par kop slot voor onderzoek. De politie is op zoek naar vier mensen die mogelijk bij de steekpartij waren betrokken. Ze zouden zijn gezien in de omgeving van het Tropenmuseum, naast het Oosterpark. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000, of met politiemedewerkers van Roze in Blauw, 088-1691234. Update: het slachtoffer is een 33-jarige Oost-Europeaan uit Rotterdam. Uit welk land hij precies komt, wil de politie niet zeggen in het belang van het onderzoek.

Lees ook:Amsterdam: steekpartij cruiseplek Oosterpark
Lees ook:Verdachte aangehouden voor moord in Oosterpark Amsterdam
Lees ook:Gruwelijke moord mogelijk vanwege homohaat
Lees ook:Doodgestoken Poolse man gecremeerd – politie zoekt nog altijd daders en motief
Lees ook:Man houdt blijvend letsel over na anti-homogeweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>