Hiv niet over te dragen bij succesvolle behandeling

Het hiv-virus is niet over te dragen bij succesvolle behandeling. Die boodschap staat dit jaar centraal bij de Hiv uit de Kast-campagne van de Hiv Vereniging en stichting Hello Gorgeous. Groot internationaal onderzoek concludeerde eerder dit jaar dat juist gebruik van hiv-medicatie overdracht van het virus onmogelijk maakt. Tot en met 11 december zijn twintig zuilen in Amsterdam beplakt met levensgrote portretten van mensen met hiv. Zij maken deel uit van een groep diverse rolmodellen, die op www.hivuitdekast.nl hun leven met hiv anno 2016 laten zien (bron: persbericht).

In die periode worden – in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam – er ook surveys afgenomen onder het publiek, met als doel te onderzoeken wat het resultaat is van deze campagne. Op 1 december verschijnt er een paginagrote advertentie in dagblad Metro en zullen er ook vrijwilligers op een aantal grote stations staan om deze survey af te nemen.

Ook nieuw dit jaar is een korte brochure waarin Kenny, een heteroman met hiv, en zijn vriendin Heidi vertellen over hun zoontje dat ze op natuurlijke wijze hebben verwekt. Professor dokter Kees Brinkman, internist in het Amsterdamse OLVG legt vervolgens kort uit hoe hiv-medicatie ervoor kan zorgen dat het virus dusdanig wordt geremd, dat mensen met hiv het niet meer kunnen overdragen. De brochure zal worden verspreid onder een aantal huisartsen en apotheken door het land. Ook zal de folder verkrijgbaar zijn op verschillende locaties in Amsterdam, die mee doen aan de Hiv-testweek.

Lees ook:Hiv wordt agressiever
Lees ook:Aids binnen veertig jaar de wereld uit
Lees ook:Minder hiv onder homomannen
Lees ook:Levensverwachting mensen met hiv ‘bijna normaal’
Lees ook:AmsterdamDiner haalt half miljoen op voor Aids Fonds

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>