AmsterdamDiner haalt half miljoen op voor Aids Fonds

Zaterdagavond was de Amsterdamse Heineken Music Hall het domein voor het 22e AmsterdamDiner, het jaarlijkse benefietgala van het bedrijfsleven voor de strijd tegen aids. Ruim 1030 gasten brachten netto 509.000 euro op. Directeur Ton Coenen van het Aids Fonds is blij met het resultaat. ‘Een geweldige opkomst. Het is goed om te zien dat ook nieuwe, jongere gasten naar het AmsterdamDiner komen en zich betrokken voelen bij de aidsbestrijding’’, zei Robert Weyhenke, directeur van de AmsterdamDiner Foundation. De opbrengst gaat grotendeels naar het onderzoek naar de behandeling van acute hiv-infecties, geleid door professor Joep Lange van het AMC. Dit onderzoek kan leiden tot een doorbraak in de behandeling van mensen met hiv (bron: persbericht).

Volgens nieuwe inzichten zou zeer snelle behandeling van een nieuwe hiv-infectie zó effectief zijn dat er een ‘functional cure’ kan optreden. Dan is na enige tijd de behandeling met hiv-medicatie stopgezet, maar bleef het virus ook daarna ondetecteerbaar. Het virus, dat nog op bepaalde plekken in het lichaam is achtergebleven, is dan zodanig verzwakt dat bij deze persoon geen ziekteprogressie plaatsvindt en deze het virus ook niet meer aan anderen kan overdragen. In Nederland hebben naar schatting 25.000 mensen hiv. 30 Procent van hen is zich daar niet van bewust. Een deel van het geld gaat naar het Ndlovu Research Consortium van de Nederlandse dokter Hugo Tempelman in Zuid Afrika. Dit jaar is een deel van de opbrengst bestemd voor een studie van zijn consortium naar de relatie tussen hiv en hart- en vaatziekten en de sociaal-maatschappelijke en psychologische aspecten van testgedrag in het land.

Lees ook:AmsterdamDiner 2014 in het teken van potentiële medische doorbraak
Lees ook:AmsterdamDiner introduceert dinerbox van Marcel Wanders
Lees ook:Opbrengst van € 650.000 AmsterdamDiner vooral voor H-TEAM
Lees ook:Op weg naar een aidsvrije generatie – AmsterdamDiner Foundation presenteert Stories Amsterdam
Lees ook:AmsterdamDiner 2013 haalt 560.000 euro op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>