Minder hiv onder homomannen

De afgelopen twee jaar is het aantal nieuwe gevallen van hiv, het virus dat aids kan veroorzaken,  onder homomannen afgenomen. Dat staat in het vandaag gepresenteerde jaarrapport van de Stichting Hiv Monitoring. In 2008 was het aantal nieuwe gevallen onder homo’s ruim 800, nu is dat 750. Volgens directeur van de stichting Frank de Wolf komt de daling vooral door medische preventie.

‘Omdat steeds meer patiënten zo vroeg mogelijk worden behandeld, daalt het aantal hiv-geïnfecteerden dat anderen kan besmetten.’ Homo’s laten zich vaker testen, waardoor het virus in een vroeg stadium kan worden opgespoord. Ook de methode om op hiv te testen is de afgelopen jaren sterk verbeterd. In Nederland zijn nu zo’n 19.000 mensen met hiv geregistreerd. Onder hetero’s is al langer sprake van een stabilisering. Deze week werd bekend dat de aidsepidemie zich wereldwijd ook stabiliseert: sinds 2007 is het aantal nieuwe gevallen van hiv onveranderd.

Lees ook:Hiv wordt agressiever
Lees ook:Tweederde hiv-infecties treft homo’s en biseksuelen
Lees ook:Aantal nieuwe HIV-diagnoses blijft hoog, maar neemt niet toe
Lees ook:Vooraanstaande kliniek in Londen: dit jaar 40 procent minder hiv-diagnoses
Lees ook:Hiv-testweek in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>