Levensverwachting mensen met hiv ‘bijna normaal’

Hiv-remmers zijn tegenwoordig zo goed, dat de levensverwachting van mensen met hiv vrijwel dezelfde is als van gezonde mensen (althans: zonder hiv). Uit een studie van de University of Bristol blijken twintigers die in 2010 met hiv-remmers begonnen, tien jaar langer leven dan mensen die er in 1996 mee startten – het jaar waarin de combinatietherapie op de markt kwam.

De combinatietherapie, waarbij het virus van drie kanten wordt ‘aangevallen’, geldt als ‘een van de grootste succesverhalen van de afgelopen veertig jaar.’ Volgens de onderzoekers komt dat vooral door nieuwe middelen met minder bijwerkingen, die het virus beter in bedwang kunnen houden. Voor een lang en gezond leven is het volgens medici ‘cruciaal’ om zo vroeg mogelijk met medicatie te beginnen.

Lees ook:Hiv en roken: een dodelijke combinatie?
Lees ook:Hiv patiënten leven dankzij pillen steeds langer
Lees ook:Aidsepidemie is opnieuw gevaarlijk in opmars
Lees ook:Mensen met hiv moeten medicijnen blijven slikken
Lees ook:Toename hepatitis C onder homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>