UK: LGBT-asielzoekers ‘niet veilig in opvangcentra’

Stonewall,het Britse equivalent van het COC, heeft samen met de UK Lesbian and Gay Immigration Group (UKLGIG) onderzoek gedaan naar het wel en wee van LHBT-vluchtelingen die op grond van hun geaardheid hun thuisland moesten ontvluchten en in de UK in opvangcentra zijn ondergebracht. Het eindrapport ‘No Safe Refuse for LGBT asylum seekers‘ is schokkend.

Personeel in opvangcentra weet niet hoe ze moeten dealen met LHBT-vluchtelingen, roze-vijandige incidenten zijn meer regel dan uitzondering, soms tot geweld aan toe. De incidenten zouden ‘op alle niveau’s binnen de centra’ voorkomen: door opzichters, andere gedetineerden, tolken en soms zelfs door officiële vertegenwoordigers. Sommige asielzoekers kregen geen hiv-medicatie en transgenders werden hormonen onthouden. Een Oegandese asielzoeker met hiv zei dat hij drie weken moest wachten op nieuwe medicijnen, toen hij door zijn voorraad heen was.

Lees ook:LGBT Asylum Support zoekt gastgezinnen in het noorden
Lees ook:Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen apart op
Lees ook:Petitie: ‘safe houses’ voor roze vluchtelingen
Lees ook:Congres Discriminatie van LHBT-asielzoekers
Lees ook:Meer bescherming LHBT vluchtelingen via nieuwe Europese wetgeving

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>