Petitie: ‘safe houses’ voor roze vluchtelingen

Staatssecretaris Dijkhoff heeft een petitie aangeboden gekregen van Secret Garden, LGBT Asylum Support en The Hang-out 010, waarin staat dat roze vluchtelingen niet veilig zijn in de reguliere asielzoekerscentra, omdat homofobe landgenoten in dezelfde centra zitten. De drie organisaties pleiten voor ‘kleinschalige safe-houses als veilige havens voor LHBT-asielzoekers’.

De petitie is gestart toen Dijkhoff na vragen in de Kamer aangaf een aparte opvang ‘niet wenselijk’ te vinden. De drie organisaties zien dat anders. Bij het COA en het COC kwamen tien meldingen binnen, maar dat zou ‘het topje van de ijsberg’ zijn: ‘Bijna alle LHBT-vluchtelingen zouden met discriminatie te maken krijgen, maar er niet over te durven klagen. Volgende week woensdag is hierover een hoorzitting in de Tweede Kamer.

Lees ook:COC luidt noodklok over veiligheidssituatie roze asielzoekers in opvangcentra
Lees ook:Kabinet voert D66-motie veilige opvang bedreigde vluchtelingen uit
Lees ook:Hongerstakende LHBT-vluchtelingen opgevangen in Rotterdam
Lees ook:COC wil extra maatregelen voor LHBT-vluchtelingen in alle noodopvanglocaties
Lees ook:Tweede Kamer wil aparte noodopvang bedreigde homo’s en christenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>