LGBT Asylum Support zoekt gastgezinnen in het noorden

LGBT Asylum Support zoekt gastgezinnen in het noorden van het land en doet daartoe een oproep op Facebook. De stichting werd in november opgericht met als doel asielaanvragen van roze asielzoekers soepeler te laten verlopen. Sindsdien kwamen er al 60 meldingen binnen van incidenten met roze vluchtelingen in opvangcentra, waarvan de helft uit centra in het noorden.

Vorig jaar werd al actiegevoerd voor drie Russische homo’s, die geen verblijfsvergunning in ons land kregen. Vorige week maakte de organisatie zich hard voor twee Iraanse homo’s die in de noodopvang vanwege hun geaardheid werden belaagd. Vanuit heel noord-Nederlnd kunnen gastgezinnen zich bij LGBT Asylum Support melden om een korte periode onderdak te verlenen. Opgave kan via [email protected]

Lees ook:Karin Bloemen beschermvrouwe LGBT Asylum Support
Lees ook:Aanbieden petitie NietGayGenoeg in Den Haag
Lees ook:Groep bedreigde LHBT-vluchtelingen uit noodopvang Alphen opgevangen in Rotterdam
Lees ook:COC Leiden pleit voor betere omstandigheden roze vluchtelingen
Lees ook:Raad van State: ‘Meer rekening houden met homoseksualiteit van asielzoekers’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>