Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen apart op

Amsterdam vangt roze vluchtelingen apart op in woningen, na een reeks bedreigingen en incidenten in opvangcentra, zoals spugen, bedreigen en roepen dat ze een schande zijn voor hun volk. Sinds september biedt de hoofdstad tijdelijke opvang aan vluchtelingen die veelal uit Syrië hierheen kwamen. In oktober ontstond onrust onder roze vluchtelingen in een noodopvang in Zuidoost na een aantal incidenten. Het Leger des Heils regelde met woningcorporatie Rochdale een safe house voor vijf homoseksuele vluchtelingen.

In november was er ook onrust in een tweede noodopvang in Zuidoost. Twee personen zijn extern opgevangen. Komend weekend verhuizen nog vier homovluchtelingen naar een woning in Amsterdam. Begin volgend jaar komt er in voormalig woonzorgcentrum Groenhof aan de Marnixstraat een eigen vleugel. De gemeente steunt de aparte opvang, tegen de wil van staatssecretaris Dijkhoff van asielzaken. Hij vindt het ‘te stigmatiserend’ en is bang dat zo’n aparte locatie ‘ook weer doelwit van bedreigingen kan worden’. Onlangs werd bekend dat vluchtelingen allemaal een participatieverklaring moeten ondertekenen, waarmee ze de Nederlandse normen en waarden erkennen, zoals rechten van LHBT’s.

Lees ook:COC wil extra maatregelen voor LHBT-vluchtelingen in alle noodopvanglocaties
Lees ook:Tweede Kamer wil aparte noodopvang bedreigde homo’s en christenen
Lees ook:In Alphense noodopvang bedreigde LHBT-vluchtelingen opgevangen in Rotterdam
Lees ook:Kabinet voert D66-motie veilige opvang bedreigde vluchtelingen uit
Lees ook:Petitie: ‘safe houses’ voor roze vluchtelingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>