Middelburg: Roze 50+ Ambassadeurs winnen Zeeuwse Parel

Op Coming Out Dag werd de Zeeuwse Parel uitgereikt in het stadhuis van Middelburg, aan de Roze 50+ Ambassadeurs. De prijs is een initiatief van LHBT Netwerk Zeeland en is bestemd voor een persoon, bedrijf of organisatie die zich ‘op een bijzondere manier inzet’ voor de belangen van de Zeeuwse LHBT’s. 

Wim Klasen en Lammert Veenhuizen van Roze 50+ hopen dat de prijs ‘deuren opent naar verzorgingshuizen om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken’. Dat is in Zeeland met zijn vele vooral reformatorische verzorgingstehuizen geen vanzelfsprekendheid. Roze 50+ is een samenwerkingsverband van COC en ouderenbond ANBO en ontstond in 2006 vanuit ANBO Roze en het landelijk platform Roze Ouderen van COC Nederland. In 2010 werd het uitgebreid met een netwerk va nRoze 50+ Ambassadeurs door het hele land: zij kunnen problemen op roze gebied signaleren en doorsluizen naar de professionals in de zorg.

Lees ook:LHBT Netwerk Zeeland presenteert ‘Zeeuwse parels’ in Goes
Lees ook:LHBT Netwerk Zeeuwse Parels een feit
Lees ook:Zorgsector Zeeland krijgt er vier roze ambassadeurs bij
Lees ook:Nieuw roze netwerk in Zeeland
Lees ook:Primeur: Radboudumc Nijmegen krijgt als eerste ziekenhuis de ‘Roze Loper’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>