Zorgsector Zeeland krijgt er vier roze ambassadeurs bij

De Zeeuwse zorgsector heeft er vier roze ambassadeurs bijgekregen. Vanaf september moeten zij voor activiteiten zorgen waardoor roze ouderen die (nog) niet uit de kast zijn gekomen, zich veiliger kunnen voelen. Het team gaat onder meer voorlichting geven over seksuele diversiteit op opleidingen voor de zorgsector en in zorginstellingen.

Eén van de roze ambassadeurs is Bertie Steur, de lesbische Zeeuwse boerin in de vorige editie van ‘Boer Zoekt Vrouw’. Haar deelname gaf een bijzondere inkijk in Zeeland en problemen waar roze Zeeuwen in sommige (geloofs)gemeenschappen tegenaan lopen. Het team zoekt nog verdere uitbreiding, ‘bij voorkeur een zestigplusser die hier goed geworteld is en iemand met een netwerk in zorg en welzijn, al is iedereen met een hart voor ouderen welkom.’ Interesse; mail naar [email protected]

Lees ook:Middelburg: Roze 50+ Ambassadeurs winnen Zeeuwse Parel
Lees ook:Alkmaar heeft nieuwe homo-ambassadeurs
Lees ook:LHBT Netwerk Zeeland presenteert ‘Zeeuwse parels’ in Goes
Lees ook:COC Zeeland in de knel
Lees ook:COC Songfestival opnieuw in Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>